ISLA HOLBOX - sand, pelikaner och golfbilar

Tjabba!

Hur mår ni? Det har ju varit jul och allt! Hoppas ni hade en fin julafton och alla festligheter som hör till :) jag sket ganska rejält i julen detta året haha. Det hade kanske sett annorlunda ut ifall jag hade kommit till ett Hostel med kul drag men nej. Jag har läst jättemycket bra om detta hostellet och ja, själva hostellet är bra men personerna här är ju då inte roliga. Eller just nu hittade jag en tjej som verkar skoj men för de senaste 4 dagarna har jag undrat var folks sociala förmåga befinner sig. De hade mest privata dejter med sina mobiler. Folket här har jag också kunnat dela in i 3 grupper - paren som bara är för sig själva, de äldre människorna och de yngre människorna som antingen 1. Sitter med mobilerna eller 2. Pratar tyska. 
Det finns också volontärerna som jobbar här på hostellet. De är ganska dryga faktiskt och verkar trötta på gästerna här? När jag gick runt och kollade första dagen så kom jag upp till baren och där satt dem och bara "baren är stängd." "Okej men jag kollar runt bara" "okej men baren är stängd." Jag menar.  Jag är inte dum. Jag fattade första gången vad ni menade med att baren var stängd. Jag tycker det sätter en jättetråkig stämning när volontärerna är sådär. 

Allafall! De senaste dagarna har jag mest hängt på stranden, sovit mycket. Älskat att ha ett kök att laga mat i (det är faktiskt kul att laga mat har jag märkt!) Och klättrat på väggarna haha! Jag började prata med en tysk tjej som var här med sin mamma och vi tänkte hyra kajaker och paddla runt ön men det visade sig vara för vindigt så idag gick jag iallafall så långt jag kunde på stranden. Faktiskt en väldigt mysig promenad och kul få se det riktiga holbox. Såhär såg det ut:





Jag skulle säga att holbox inte är så värt att besöka haha. Det är mest sand, tradiga taxichaufförer i gulliga golfbilar och stranden som gäller. Kanske för 2 dagar eller så om man har de dagarna över men annars finns det väldigt många andra ställen i mexico som jag hellre hade besökt. Man kan liksom se att byn är uppbyggd för turister och jag tycker det tappar lite av sin charm då. Det är fint, men det finns många finare platser :) 




Imorgon åker jag till Playa del Carmen för en natt innan jag åker till Cancun flygplats och Kuuuuuubaaaa! Så taggad! (Och nervös) 

Pussokram 
e ❤

RSS 2.0