Hästar, godis och fina människor

Tjenixen!

Just nu sitter jag och käkar kvällsmat. Jag och den nya tjejen Karoline bestämde oss för att köra till mc donalds ikväll. Sagt och gjort. Vi körde till Itzehoe som ligger cirkus en mil härifrån, körde mc drive och skulle tillbaks igen. Om vi kom vilse? Inte en, inte två, inte tre, utan fyra gånger. Långa sträckor, i en ny bil, i ett annat land, mitt ute i ingenstans. Menmen, tillslut nu, 2,5 timme senare så är vi äntligen hemma och mat fick vi. Thank god att jag är ledig imorgon!

Det har varit lite dålig uppdatering, men det är för att vi jobbar så mycket och man är helt slut på kvällen så ofta går jag inte ens upp på rummet för att hämta datorn, utan när jag slutat går jag direkt in i allrummet där jag har närmsta internet och kollar facebook osv i mobilen innan jag går upp och lägger mig till Zlatan eller en film.

Jobbet är överlag asroligt. Visst, vissa dagar får jag varken rida eller longera och går mest och putsar, filar och byter hästar/gör i ordning dem och det blir ju bull i längden. Men då vet man att man är närmre en dag då man får göra allt detdär. T.ex. igår var det en tråkig dag, medan idag var sjukt rolig med mycket att göra: Vi skulle börja 5.30 för att 4 hästar skulle iväg på tävling, så då vaknade jag 5.29 och bara drog på mig något och gick ut. Vi gav foder osv innan frukost och efterå frukost longerade jag en häst som heter Zora. Jag gillar henne inte i stallet för hon är helt borta då typ, och t.ex. idag så kickade hon mot mig när jag skulle kratsa bakhoven så jag smällde till henne, då rycker hon upp huvet, fattar att hon istter fast och får panik. Alltså redig panik. Kommer inte loss och det är det värsta jag vet för man kan inte göra något. Grimskaften man binder upp med sitter som berg så de är omöjliga att få loss, speciellt om en häst sliter i den andra änden så hur lugn jag än försöker vara och försöker lugna hästen så går det inte. De slutar inte förrän de är loss, och tillslut så fick hon av sig grimman. (detta var en liten parantes..(hehehehe) men jag gilalr henne verkligen att longera.

Sedan hann jag också fixa en häst som skulle på tävlingen och tro det eller ej, men mina knoppar börjar verkligen bli bättre! Idag blev jag till och med rätt nöjd med dem! :) Övning ger färdighet så att säga!

Efter lunch longerade jag 2 (om ni vil höra en hästhistoria till så var det med den sista hästen och när jag skulle byta varv första gången så spänner han sig som fan för något han ser utanför. Så han blåser upp sig och steppar runt lite. Jag blir inte nervös för det längre så jag började försöka lugna honom för det tjänar ju inget till att släppa iväg honom i longerlinan, bort från mig, om han är spänd som en fjäder. Efter ett tag blev det bättre men när jag släpper ut honom så börjar han galoppera helt sjukt fort, helt stressad typ och jag bara står där och fattar ingenting, men jag får inte stopp på hästen så han får väll fortsätta galoppera dådå tänkte jag. Såjag stog där och väntade, han blir ju trött nångång. Och det blev han, eefter typ 5 minuter börjar han frusta men jag såg till att han fortsatte och inte förrän han verkligen koncentrearade sig och började arbeta fick han sakta av, helt slut. Men om man går in i leken får man väll leken tåla antar jag...)

efter longeringen fick jag också rida en häst, Rina heter hon och är rätt stor, alltså bred. Men jag gilar henne och Gerdy (en jobbare) hjälpte mig. Jag kommer verkligen utveckla min ridning och i slutet sa han att vi såg ut som ett riktigt dressyrekipage haha (fast han under passet sa att "hon är verkligen stor för dig att rida ihop" men skam den som ger sig;))

Nu är jag allafall ledig imorgon och då ska jag tvätta, sova och åka och handla lite. för jag har kommit på att jag nog måste äta kvällsmat ändå, även om det blir sent för på morgonen är jag svinhungrig och sockret är i botten, och det gör ju morgonhumöret etter värre!

jaja, jag hoppas vi hörs nån gång mer denna veckan, men som sagt så kan jag inte lova något. Puss på er, hoppas ni har det super! <3
RSS 2.0